Тиждень права

Всеукраїнський тиждень права

Загальнодержавна акція «Тиждень права» проводиться в Україні щорічно відповідно до Указу Президента від 8 грудня 2008 року № 1149 «Про Всеукраїнський тиждень права» та був започаткований з нагоди 60-ї річниці проголошення Генеральною Асамблеєю ООН Загальної декларації прав людини.

 

Тиждень права узагальнює собою цілу низку соціально-значимих заходів і спрямований на утвердження в нашій країні правової держави, на підняття рівня правової культури, поваги до свобод громадян, які охороняються правом. Щороку цей захід відбувається у тиждень, що включає 10 грудня, коли святкується День прав людини, та супроводжується проведенням заходів з популяризації знань про людські права та про Загальну декларацію прав людини.

З цією метою, працівникам Державного підприємства «Сумський експертно-технічний центр Держпраці» були організовані та проведені семінари, лекції, бесіди, консультації з питань захисту і реалізації прав людини, дискусії, присвячені проблематиці прав людини, зокрема, щодо прав та гарантій, передбачених в сфері охорони праці. Відповідний план заходів з проведення на підприємстві Всеукраїнського тижня права затверджений наказом директора ДП «Сумський ЕТЦ».

Звіт про реалізацію в 2018 році Всеукраїнського тижня права 

Назва заходу

Тема заходу

Кількість заходів

Мета та дата проведення

1.

Виступ директора та заступника директора на підприємстві

Питання реалізації і захисту прав людини, у тому числі учасників антитерористичних операцій, членів їх сімей та внутрішньо переміщених осіб та постраждалих внаслідок зазначеної операції

2

Клас для занять 10.12.18 р.

2.

Навчання та бесіди заступника директора та юрисконсульта на підприємстві

Тематичні заходи інформаційного характеру з питань реалізації і захисту прав людини

2

Клас для занять 12.12.18 та 14.12.18 р.

3.

«Дні відкритих дверей» на підприємстві

На підприємство було запрошено дітей працівників та всіх бажаючих для екскурсії

1

ДП «Сумський ЕТЦ» 10.12.18-14.12.18 р.

4.

Проведення у трудових колективах лекцій і бесід

Проведення бесід з питань реалізації та захисту прав людини з метою підвищення загального рівня правової культури та набуття необхідного рівня правових знань

2

Клас для занять 11.12.18 та 12.12.18 р.

5.

Перегляд відеофільму

Перегляд відеофільму на тему «Відповідальність за вчинення корупційних порушень та правопорушень пов’язаних з корупцією»

1

Клас для занять 12.12.18 р.

6.

Розміщення на офіційному веб-сайті інформації з питань проведення Всеукраїнського тижня права

Висвітлення заходів за результатами проведення Всеукраїнського тижня права на офіційному веб-сайті підприємства

1

14.12.18 р.

  

В термін проведення акції бажаючі громадяни мали можливість звернутися до керівництва ДП «Сумський ЕТЦ» або до начальників структурних підрозділів та отримати безоплатну первинну правову допомогу з питань порушення своїх прав та законних інтересів відповідно до Закону України «Про звернення громадян» за телефонами:

+380 542 61 14 51

+380 542 67 87 56

+380 50 327 50 01

ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "СУМСЬКИЙ ЕКСПЕРТНО-ТЕХНІЧНИЙ ЦЕНТР ДЕРЖПРАЦІ"

Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International,

якщо не зазначено іншого