Проблематику професійної захворюваності працівників обговорили на Колегії Управління Держпраці у Сумської області

У ході засідання члени Колегії, керівники підприємств Сумщини, які взяли участь у заході, начальники структурних підрозділів Управління Держпраці у Сумській області проаналізували рівень професійної захворюваності працівників на промислових підприємствах Сумщини. Засідання пройшло за участю начальника відділу з питань гігієни праці та атестації робочих місць за умовами праці департаменту з питань праці Державної служби України з питань праці Людмили Харчук.

Для зменшення кількості випадків професійних захворювань працівників поряд із обов’язком роботодавців створювати безпечні умови праці на своєму підприємстві вагому роль має якість проведення медичних оглядів працівників, зокрема тих, що долучаються до виконання робіт у шкідливих умовах праці.

Із огляду на актуальність проблеми начальник Управління Держпраці у Сумській області Юрій Семеног проінформував присутніх стосовно нещасних випадків, які сталися із працівниками на виробництві протягом минулого року через незадовільний стан їх здоров’я. Незважаючи на наявні хвороби у постраждалих, медичні заклади мали необережність надати їм довідки про придатність до виконання робіт, які відповідали їх основній діяльності. У свою чергу роботодавці також не забезпечили належний контроль за станом здоров’я своїх працівників.

В обговоренні шляхів запобігання виникненню професійних захворювань активну участь взяли присутні посадові особи промислових підприємств області. Вони проінформували присутніх про стан охорони праці на їх виробництві, а також про проведені заходи. Суб’єкти господарювання обговорили проблемні питання, з якими вони стикаються у своїй діяльності в частині забезпечення гідних умов праці, а саме стосовно убезпечення працівників від впливу шкідливих чинників.

Зважаючи на значну кількість зауважень до проведення медоглядів працівників, а також стосовно співпраці медичних закладів із підприємствами, Управлінням Держпраці у Сумській області та Фондом соціального страхування члени Колегії запропонували провести загальну нараду стосовно питань профілактики професійної захворюваності, – повідомляє сайт відомства.     

ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "СУМСЬКИЙ ЕКСПЕРТНО-ТЕХНІЧНИЙ ЦЕНТР ДЕРЖПРАЦІ"

Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International,

якщо не зазначено іншого